Back

De Feesten

amis_logo_noir_petit

Beste bezoeker,

Al sinds 1965 openen de inwoners van Tourinnes-la- Grosse en omliggende dorpen elke maand november hun huizen voor kunstenaars en kunstlievende bezoekers om samen “De Schoonheid” te beleven. 52 jaren vol ontmoetingen, uitwisselingen en gezelligheid!

Beeldend kunstenaar Mehdi-Georges Lahlou is dit jaar curator van de IN expos.
Via het thema “Met een droge keel na de overtocht” nemen Mehdi-Georges Lahlou en 12 andere kunstenaars ons mee op intieme reizen of collectieve zwerftochten die onze honger en dorst naar de wereld voortdurend doen toenemen.

De expos IN zijn aangegeven in het rood. Voor verdere uitleg en informatie over de exposities of het werk van de kunstenaars staan onze Ambassadeurs ter uwer beschikking, zowel aan het onthaal als op de IN expositielocaties. U kunt ze herkennen aan hun rode sjaal.

Het Parcours OFF is aangegeven in het blauw. Meer dan 200 kunstenaars uit de omgeving, uit heel België en ook uit het buitenland tonen hun werken op zo’n 100tal locaties.

Verder bieden de “Fêtes de la Saint-Martin” U, naast diverse concerten en happenings, een groot spektakel met meer dan 150 toneelspelers, musici en koorzangers. Dit jaar viel de keuze op  “As we like it” naar William Shakespeare, in een bewerking van Muriel Clairembourg en Jean-Marc Delhausse.

Hartelijk welkom op de 52 ste Fêtes de la Saint-Martin !

Didier Cloos
Voorzitter van “Les Amis  de Tourinnes vzw”.