Back

Joëlle Verstraeten

De Eenarmige, Monotype, 2014

X-pression

Het project vertrekt vanuit de traditionele, technische ervaring van de graveerkunst en de gedrukte prent maar gaat daarmee de openbare weg op, met zijn vocabularium, zijn verkeersreglement en zijn gebarentaal. Een pletwals gebruiken om alles wat niet beweegt te verpletteren en dan op papier (of een andere drager) een assemblage van dingen af te drukken, (eventueel) van te voren bedacht om het onbedachte te ontdekken onder het gewicht van de wals: een ideaal terrein om toegang te krijgen tot echte kennis.

Met medewerking van inwoners en kunstenaars in zomerresidentie in Tourinnes, verenigt deze kunstenares uit Houston een serie afbeeldingen in een installatie als ware het een epos zonder verhaal, meegesleept in een wereld vol gissingen, veronderstellingen en haïkus van in staat van urgentie beleefde ervaringen: niet om de wereld te ontvluchten maar om er in terug te keren.

Technische ondersteuning: Ludmilla Krasnova & Alain Dereymaeker
Mecenaat : Daniel de Callataÿ

Actief beschermheerschap van het Centre de la Gravure et de l’Image Imprimée. Mv Catherine de Braekeleer, Directrice; Mv Magdalena Ciborowska, hoofd atelier.

www.joelleverstreaten.com


18
Bij Nelly Bruneel
Ferme du Rond-Chêne
Rue du Culot 58
Tourinnes-la-Grosse