Back

Les Fêtes

amis_logo_noir_petit

Dit jaar vieren de “Fêtes de la Saint-Martin” hun 51ste verjaardag. Al sinds 1965 openen de inwoners van Tourinnes-la-Grosse en omliggende dorpen elke maand november hun huizen voor kunstenaars en kunstlievende bezoekers om samen “De Schoonheid” te beleven. 51 jaren vol ontmoetingen, uitwisselingen en gezelligheid!

Anne Dejaifve, beeldend kunstenares en docente, is dit jaar curator van de expos IN (hedendaagse kunst). 22 kunstenaars stellen rond het thema « Bakens » hun werken voor, in dialoog met de bezoekers en de expositie ruimtes.

De expos IN zijn aangegeven in het rood. Voor verdere uitleg en informatie over de exposities of het werk van de kunstenaars staan onze Ambassadeurs ter uwer beschikking, zowel aan het onthaal als op de IN expositielocaties. U kunt ze herkennen aan hun rode sjaal.

Het Parcours OFF is aangegeven in het blauw. Meer dan 200 kunstenaars uit de omgeving, uit heel België en ook uit het buitenland tonen hun werken op zo’n 90tal locaties.

Verder bieden de “Fêtes de la Saint-Martin” U, naast diverse concerten en happenings, een groot spektakel met meer dan 150 toneelspelers, musici en koorzangers. Dit jaar viel de keuze op  “Peer Gynt” van Henrik Ibsen, in een bewerking van Muriel Clairembourg en Jean-Marc Delhausse die het bekende theaterstuk speciaal aanpasten voor ons enthousiaste gezelschap.

Hartelijk welkom op de 51ste Fêtes de la Saint-Martin !

 

Didier Cloos

Voorzitter van “Les Amis  de Tourinnes vzw”.