Back

Philippe Herbet

Vluchtlijn, 2018

Enclosed horizon

Tourinnes-la-Grosse en Beauvechain vormden vroeger een enclave van het Prinshertogdom Luik in Brabant. Ik heb mijn foto(grafisch) werkterrein van deze enclave uitgebreid met ten Westen: Bossut en Néthen; ten Noorden: het Meerdaalbos; ten Oosten: Opveld en l’Ecluse; ten Zuiden: Mélin en Piétrebais. Het hele grondgebied wordt doorkruist door paden die ik per fiets heb gevolgd.

Ik heb stilstaande beelden van horizonten gefilmd, van ’s ochtends tot valavond, heb in het stabiele formaat van de omheining (het vierkant) personen gefotografeerd die het toeval op mijn pad bracht, ook voorwerpen en landschappen vol licht. Horizontaal.
Gezien de inslag van een meteoriet op 7 December 1863 vlakbij de Rond-Chêne is ook een verticale as geboden : dus heb ik de bodem voor de wortels en het firmament voor de vleugels erbij genomen.

De installatie in de schuur van la ferme des Vignes werkt als Russische poppetjes: aan de omheining van het universum moet je de aarde, onze continenten, onze landen, onze steden, onze kamers en onze lichamen ontrekken: elke cel is de omheining van het atoom dat het bevat en bakent de reikwijdte van de horizon ervan af.

www.herbet.me


81
À la Ferme des Vignes
Rue de l’Étang 33
Nodebais