Back

Younes Baba Ali

6
Beau Vignet
Place Saint-Martin
Tourinnes-la-Grosse


Multiculturalism, 2014 / Copyright Silvano Magnone. Courtesy van de kunstenaar

Een stem scandeert de in het Brussels Gewest meest voorkomende mannelijke voornaam die in de maghrebijnse cultuur ook verwijst naar een man wiens identiteit niet gekend is. Die indringende stem neemt ons mee naar een onbestemde omgeving., tussen het Oosten en het Westen. Ze neemt ons mee in een vraagstelling over de identiteitsprocessen die gaande zijn in een steeds multiculturelere samenleving. We kruipen in die stem, belichamen ze, geven er een gezicht aan. We zoeken naar de betekenis van de bewoordingen: een vanzelfsprekende, onverwachte, rijke of moeilijke realiteit?

Misschien een beetje van dat alles en nog meer.

Die stem  zou het beeld kunnen oproepen van onze als maar groter wordende, onbestendige en onsamenhangende steden.

Steden in verandering op het ritme van de constante bewegingen van de bevolking. Ze krioelen van de talloze anonieme levende wezens, reëel en vaag tegelijkertijd  die er hun leven opbouwen: door zich hechten aan wortels verweg met een paradoxale en  noodzakelijke onverschilligheid, zelfs ontsporing.

De stem neemt ons mee naar de koortsachtige, vitale zones waar we onze ideeën over culturen en godsdiensten durven oproepen

.