Exposities

De « Fêtes de la Saint-Martin » stellen elk jaar gedurende de 4 weekends van november een geheel van officiële exposities, ateliers en een kunstenaarsroute voor.

maldupaysVoor de officiële exposities heeft Elodie Antoine, curator voor exposities van hedendaagse kunst, zes creatieve geesten laten brainstormen over het thema “Le Mal du Pays”.

Via diverse installaties en een klassiekere expositie onderzoeken ze letterlijk de plaatsen die ze zelf gekozen hebben. Soms vragend, soms provocerend, vaak met een vleugje poëzie… deze werken nodigen uit tot nadenken.

Voor hen bij wie hedendaagse kunst soms vragen oproept: aarzel niet om onze “Ambassadeurs” te raadplegen. U vindt hen aan het onthaal en op de plaatsen van officiële exposities. Ze zullen herkenbaar zijn aan hun rode sjaal. Geef er een ruk(je) aan, zachtjes maar aarzel niet. Op dit signaal zal u rondgeleid en ingewijd worden in de benadering van de kunstwerken.

Meer dan 150 artiesten zullen op meer dan 70 plaatsen exposeren. Dit is de rijkdom, de diversiteit, het eclectische van onze kunstenaarsroute: kunstenaarsateliers van de lokale gemeenschap en kunstenaars vanuit gans België of verder, die samen in Tourinnes exposeren.

Er wordt u ook een bijzondere route Max van der Linden voorgesteld over 6 etappes om het werk van de kunstenaar, stichter van de « Fêtes de la Saint-Martin”, te (her)ontdekken.