De Feesten

amis_logo_noir_petit

Al sinds 1965 openen de inwoners van Tourinnes-la-Grosse en omliggende dorpen elke maand november hun huizen voor kunstenaars en kunstlievende bezoekers om samen “De Schoonheid” te beleven. 53 jaren vol ontmoetingen, uitwisselingen en gezelligheid!

Manu vb Tintoré en JeanF Jans, de curatoren van de hedendaagse kunst expos, hebben tien bekende beeldende kunstenaars uitgenodigd rond het thema « De omheining, die horizon die ons omsluit ». Curatoren en kunstenaars bezetten negen ruimtes met creaties in situ, eind augustus opgezet tijdens participatieve residenties waarbij heel wat inwoners van de gemeente een handje zijn komen toesteken.

De hedendaagse kunst expos zijn aangegeven in het rood. Voor verdere uitleg en informatie over de exposities of het werk van de kunstenaars staan onze Ambassadeurs ter uwer beschikking, zowel aan het onthaal als op de IN expositielocaties. U kunt ze herkennen aan hun rode sjaal.

De kunstenaarsroute is aangegeven in het blauw. 180 kunstenaars uit de omgeving, uit heel België en ook uit het buitenland tonen hun werken op zo’n 90tal locaties.

Verder bieden de Fêtes de la Saint-Martin U, naast diverse concerten en happenings, een groot spektakel met meer dan 150 toneelspelers, musici en koorzangers. Dit jaar viel de keuze op De Kaukasische Krijtkring naar Bertolt Brecht, Paul Dessau en Georges Proser (voorstellingen in het Frans).

Hartelijk welkom op de 53ste Fêtes de la Saint-Martin !

Didier Cloos
Voorzitter van “Les Amis  de Tourinnes vzw”.