Exposities

Elk jaar, gedurende de week-ends van november worden u door de “Fêtes de la Saint-Martin” een aantal officiële exposities (hedendaagse kunst) en een kunstenaarsroute voorgesteld.

De officiële tentoonstellingen zijn de keuze van David de Tscharner, curator voor 2013, en van diverse kunstenaars door hem uitgenodigd voor deze gelegenheid. Samen voeren deze kunstenaars 8 poëtische ingrepen uit die van Tourinnes-la-Grosse « Het Middelpunt van de Wereld » maken voor de duur van deze 48ste Fêtes de la Saint-Martin.

Voor hen bij wie hedendaagse kunst soms vragen oproept: aarzel niet onze “Ambassadeurs” te raadplegen. U vindt hen aan het onthaal en op de plaatsen van de officiële exposities. U herkent ze aan de grote rode sjaal die ze dragen.

Meer dan 150 kunstenaars zullen bovendien op meer dan 80 plaatsen exposeren. Dit is de hele rijkdom, de diversiteit, het eclectische van onze kunstenaarsroute: kunstenaarsateliers van de lokale gemeenschap en kunstenaars vanuit heel België en van buiten de landsgrenzen: samen exposeren ze in Tourinnes.

Bovendien kan u op een speciaal parcours Max van der Linden het werk van deze artiest (her)ontdekken in 6 etapes. Max van der Linden was de oprichter van de “Fêtes de la Saint-Martin”