Joëlle Bacchetta

7
In de hangar Demaret
Rue de Beauvechain 123
Tourinnes-la-Grosse

èl Grosse Tourëne

Sedert het ontstaan van de cinematografie op het einde van de 19de eeuw, heeft deze kunstuiting zich ontwikkeld tot een belangrijke en populaire kunstvorm. Film is niet alleen te vinden in woonkamers maar ook in musea en universiteiten, mede dankzij een slimme dosering van kennis en ontspanning, werkelijkheid en droom.

Om het spoor enigszins te verwarren heeft Joëlle BACCHETTA een buurtbioscoop gecreëerd die de buurt tot onderwerp heeft. Verschillende weken lang heeft zij Tourinnes-la-Grosse en omstreken gefilmd. Dit leverde contemplatieve shots op, bewegende ansichtkaarten. Terwijl ze elke narratieve inhoud vermijdt neemt de kunstenares ons mee op tocht door el Grosse Tourëne, – zoals Tourinnes-la-Grosse in het Waals dialect wordt genoemd – een dorp van hier of van elders.

002copie

Joëlle BACCHETTA (Genève, 1981) is gediplomeerd van de afdeling Cinematografie van de ECAL in Lausanne. Ze heeft verschillende video’s, kortfilms en documentaires gerealiseerd, waaronder Sale Gosse (2006) en Tokyo Dyke (2011) en heeft deelgenomen aan o.m. het Filmfestival van Locarno, het Brussels Short Film Festival, of Vision du Réel, het Festival van de Documentaire Film in Nyon.