Kunst is feest !

affiche2014

Street art is toegankelijk en vaak militant. Het koestert de ambitie direct met de wereld in contact te treden, vrij van de ketenen van de kunstmarkt  (die het overigens ook voor zich heeft weten te winnen). De spontane voorliefde voor deze stroming verenigt zowel het grote publiek als de kunstinstellingen over de hele wereld (Tate Modern in Londen, MOCA in Los Angeles, Centre Pompidou in Parijs,…).

We trachten U de ontwikkeling te laten doorgronden van deze voor hun generatie steeds toonaangevendere kunstenaars. Het wezenlijke punt ligt daarbij in hun vermogen een steeds breder publiek te bereiken via de straat en het wereldwijde internetweb.

In het kader van de 49ste « Fêtes de la Saint-Martin », in en rond Tourinnes, ziet U onder meer (vaak van op straat): de beroemde Roa in het centrum van Tourinnes ;  Roti, beeldhouwer en graffitikunstenaar en « Monkeybird », twee jonge franse kunstenaars, te bezichtigen in de  “ferme du Rond- Chêne” en in de straten van het dorp. Axel, Eric Van Uytven, Öbule, Noe, Ler Art en Farm Prod, opkomend graffititalent van de Belgische « scene » met in situ optredens in braakland en in een school in Nethen, samen met de schoolkinderen !

Jef Aerosol, frans sjabloonkunstenaar van het eerste uur (jaren tachtig). Als eerbetoon aan Julos Beaucarne zal hij diens portret realiseren tegenover de Beau Vignet. Fotografe Roswitha Guillemin is aanwezig met foto’s van de grootste Street Art fresco’s en modereert « mail art ateliers » met de kinderen uit het dorp.

De film « Exit Through The Gift Shop» van de beroemde Banksy, weergaloos grappig als satire op de kunstmarkt, is de hele maand continu te zien.

De uitgenodigde kunstenaars werken ook « poëtische routes » uit langs de prachtige wegen en stegen die de kerk verbinden met het lager gelegen gedeelte van het dorp.

Een deel van mijn collectie met de grootste kunstenaars van deze stroming zal voor het eerst in België te zien zijn.

Nicolas Laugero Lasserre,
Curator 2014


Collectie Nicolas Laugero Lasserre

portrait_nll

In de loop van zijn carrière en zijn ontmoetingen spitst de voorliefde van Nicolas Laugero Lasserre voor de hedendaagse en urban art kunst zich steeds meer toe op belangstelling en bewustzijn voor de sociale en politieke boodschap van de kunstenaars. Die passie wil hij delen door zijn collectie regelmatig te exposeren o.m. als blijk van empathie voor de wereld en geest van de verzamelaar.

Meer…