Maroussia Rebecq

5

Chez Mary et Georges Deschrevel – van Overbeke
« Bij Alice »
Place Saint-Martin 6
Tourinnes-la-Grosse

Pop Up Store Andrea Crews

De Pop Up Store is een tijdelijke winkel, een voorbijgaande marketingactie, geïnspireerd door de oprichter van Swatch, Nicolas HAYEK, die deze strategie uitvond in de jaren ’80. Hoewel deze methode vandaag erg in trek is in de stadscentra is dit niets nieuws voor Tourinnes-la-Grosse waar elke novembermaand van de laatste 50 jaren overal kunst – Pop Up Stores verschijnen in de gemeente.

petit_ANDREA_CREWS

Als een knipoogje aan dit stedelijk nevenverschijnsel opent Andrea Crews een boetiek op het dorpsplein. Dit Parijse collectief beweegt zich tussen kunst en mode en produceert in zijn ateliers performances, beelden, voorwerpen, kledingstukken. In dit geval worden de kinderen uit het dorp betrokken bij het ontwerpen van een “hoodies”-lijn: bonte truien met capuchon om de kleurloze winters wat op te fleuren. Een deel van de opbrengst wordt aan de school geschonken.

Andrea Crews is een project geleid door Maroussia REBECQ (Bordeaux, 1976) die stylisten, tekenaars, musici, videasten en performers samenbrengt. Haar performances werden getoond in het kader van de Nuit Blanche in parijs, in het Palais de Tokyo in Parijs, op de Printemps de Toulouse en het Wiels in Brussel. Haar boetiek bevindt zich 83, Rue de Turenne in Parijs sedert 2013.