Milieu

Thomas Wyngaard & Jean-Baptiste Bernadet,
Virginie Morillo & Nicolas Haeni,
Samuel François & Claire Décet,
Dorothée Dupuis & Yann Gerstberger

4

Gemeenteschool
Place Saint-Martin 3
Tourinnes-la-Grosse

Milieu01-2

De geschreven pers richt zich voortdurend naar de buitenwereld om een beeld van het politieke en sociale leven te schetsen, maar zoekt tegelijk ook de plaatselijke identiteit weer te geven. Le Monde, El Pais, Le Soir worden vereenzelvigd met de steden van waaruit deze dagbladen voortkomen.

Milieu is een experimenteel weekblad die gedurende de vier weekenden van de tentoonstelling uitgebracht wordt.

Dit weekblad, geïnspireerd door het gebeuren in Tourinnes-la-Grosse en Het Middelpunt van de Wereld, wordt vervaardigd door 4 teams van 2 hoofdredacteurs vanuit 4 verschillende landen (België, Zwitserland, Frankrijk, Mexico) die absolute vrijheid hebben m.b.t. inhoud en vormgeving.

Het verslaggevend medium wordt hierbij aangewend als een kunstbeoefening en de informatie, die massaal verspreid wordt op het internet, wordt vervolledigd, vervoegd, gewijzigd, ontaard,…

Thomas WYNGAARD (Ottignies, 1978) grafisch ontwerper (Codefrisko) en Jean-Baptiste BERNARDET (Genève, 1978) schilder,  wonen samen en werken in Brussel.

Virginie MORILLO (Genève, 1982) beeldende kunstenaares en Nicolas HAENI (Genève, 1984) fotograaf, wonen samen en werken in Genève.

Samuel FRANCOIS, (Pompey, 1977) beeldend kunstenaar en uitgever en Claire Décet, (Thionville, 1978), wonen samen en werken in Hettange-Grande (Frankrijk).

Dorothée DUPUIS (Parijs, 1980) curator en Yann GERSTBERGER (Cagnes-sur-Mer, 1983) beeldhouwer, wonen samen en werken in Mexico City.