Nathalie Doyen

9
Bij Paul Sevrin – Au Gourli,
Rue Delahaye 4a
Tourinnes-la-Grosse


Nathalie Doyen Lube1 - web

Lube , 13 x 14 x4 cm, zandsteen met metaaloxyde, pastillage, 2014 foto © Vincent Timsonet

Nathalie Doyen werd in 1964 geboren in Algiers (Algerije). Ze studeerde keramiek aan de Academie voor Schone Kunsten van Doornik bij Francis Behets en Richard Owczarek. De kunstenares, die naar eigen zeggen reeds 40 jaar geniet van het spel met klei, ontwerpt al 30 jaar lang installaties, beelden en potten. Zij doceert aan de Academie voor Schone Kunsten van Namen. Haar werk is nauwkeurig en gevoelig, vernieuwt zich voortdurend en integreert zich steeds treffend in tijd en ruimte. Werk van Nathalie wordt permanent tentoongesteld in Quebec op het Sentier Art3 van het Museum voor Hedendaagse kunst van de Laurentiden, in China, in het FLICAM van Fuping en in België, in de hal van het Koninklijk Museum van Mariemont en in de Galerie de l’Ô in Brussel en in de ontwerpersvitrine van WCC-bf in Mons.

Fluwelen tijd

Nathalie Doyen heeft reeds meerdere malen deelgenomen aan de Fêtes de la Saint-Martin en heeft nu gekozen om haar recentste stukken tentoon te stellen in de schuur van Paul. Een ruime schuur, vol gereedschap en werktuigen.
Deze plek boezemt ontzag in, maar nodigt ook uit tot een lange ontdekkingstocht. In deze dichte, drukke ruimte tref je gekleurd aardewerk dat met naalden is doorpanst en geborduurd met schaduwdraad. Fluwelen Tijd bezet de ruimte en zet de bezoekers aan om op hun tastzin af te gaan. De beelden springen in het oog door hun zachte vormen en minerale kleuren. De fluweelzachte textuur van de voorwerpen intrigeert en bekoort door de vreemde werking van het weefsel. Zoals Nicole Crestou het uitdrukte “om te zien moet je aanraken, om te begrijpen moet je voelen”
.