De Feesten

Beste bezoekers,

Sinds 1965 openen de inwoners van Tourinnes-la-Grosse en omgeving ieder jaar hun deuren om kunstenaars te ontvangen en “Het schone, Het mooie” te delen met duizenden bezoekers. 54 jaar vol ontmoetingen, uitwisselingen en gastvrijheid.

Alain Bornain is dit jaar curator van de officiële expo’s hedendaagse kunst. Hij heeft met als thema “De maten van de wereld” tien beroemde beeldend kunstenaars uitgenodigd om samen met hem zes ruimtes in te nemen.

De officiële hedendaagse kunstexpo’s staan in rood aangeduid. Aan het onthaal en in de expositieruimtes staan onze “ambassadeurs” ter uwer beschikking: aarzel niet hen aan te spreken! Ze zijn herkenbaar aan hun rode sjaal en geven U graag informatie over het werk van de kunstenaars. U kunt ook deelnemen aan geleide bezoeken, georganiseerd door het Cultureel Centrum van Bevekom in partnerschap met Pulsart en het Cultureel Centrum van Waals Brabant (zie pag. xx).

In de marge van de officiële hedendaagse kunstexpo’s, stellen de laatstejaars van de afdeling Kunst van het Martin V Lyceum (Louvain-la-Neuve) ook een aantal werken voor rond dit thema. Een eerste collectieve expo voor deze jonge kunstenaars in de dop. Pulsart en het Cultureel Centrum van Bevekom stellen U Play voor, een onirisch fresco over de sociale en culturele diversiteit van Waals Brabant. En er zijn gezinsbezoeken gepland om de nieuwsgierigheid op te wekken van zowel de kinderen als hun ouders.

Kunstenaars parcours : 200 kunstenaars tonen hun werk in meer dan 80 ruimtes. Dit parcours, aangeduid in blauw, geeft U inkijk in kunstenaars ateliers uit de omgeving en een zicht op werken van kunstenaars uit heel België en ver daarbuiten. 

De Fêtes de la Saint-Martin bieden U ook concerten, meerdere events en een grote voorstelling met meer dans 150 spelers, musici en koorzangers. Dit jaar kunt U genieten van “Peter Pan” (James Barrie), speciaal aangepast voor de opvoering in Tourinnes.

Welkom in Tourinnes-la-Grosse voor deze 54ste editie van de Fêtes de la Saint-Martin.

Didier Cloos Voorzitter van de VZW “Les Amis de Tourinnes” (de Vrienden van Tourinnes)