Hedendaagse kunstexpo’s
UN[D]IVERS

de tentoonstellingen zijn elke zaterdag en zondag open van 13u tot 18u, van 6 tot 27 november.
Gesloten op vrijdag 11 november.

13

Chez Nelly Bruneel, Ferme du Rond-Chêne
Rue du Culot 58
Tourinnes-la-Grosse

Arnaud Sprimont


https://www.arnaud-sprimont.be

Dankzij een zowel wetenschappelijke als empirische observatie van levende cellen en structuren, meet hij een onzichtbaar en schrikwekkend universum op, waar krachtige verbindingen tussen de natuur en de mens zich openbaren. Het is precies de ontdekking van dit versluierd netwerk die het hart vormt van zijn aanpak en van zijn wil om zich te definiëren in en in harmonie met de natuur, via micro-organismen die in symbiose leven met hun gastheer.
Arnaud Sprimont haalt zijn basismaterie uit het hart van de natuur zelf. Vertrekkend van elementen die hij verzamelde tijdens zijn omzwervingen schept hij een nieuw alfabet van het levende, die voor hem de basis is van een grammatica die dient om zijn eigen menselijkheid te vertellen. Daarop volgt het werk van hybridisatie : er wordt een constructie opgesteld op basis van verschillende elementen waarmee een soort van nieuwe biologische compositie wordt gecreëerd die volledig gefantaseerd is en barok, zoals de kruising van onwaarschijnlijke soorten. Op die manier ont-materialiseert zijn interpretatie van het materiaal vormen, die zo zijn persoonlijk universum beginnen te verbeelden. Hun monochroom aspect, zoals in een wetenschappelijke afbeelding, benadert de vorm zo dicht mogelijk, om er het reliëf en de schaduwen van te vatten.
De werken van Arnaud Sprimont tonen zich als een verlengstuk van het menselijk lichaam in wat er het meest geheim en onpeilbaar aan is, vanuit het verlangen om zijn diepe natuur te verwoorden, in al zijn oneindigheid.
Marie-Luce Martin