Samuel François

22

Bij Giunta
Rue de Beauvechain 23
Tourinnes-la-Grosse

No, I’m waiting for… (No image yet)

petit_NIY_PRINTAl vanaf de Buurtspoorweg, verdwenen in 1952, via de groei van het wegennetwerk en de communicatie-snelwegen is Tourinnes-la-Grosse een doorgangspunt en een kruispunt van informatie geworden.

Opgesteld langs de hoofdweg als een reclamebord die het landschap vervormt, lokt het neonbord van Samuel FRANCOIS het oog: No, I’m waiting for… NO IMAGE YET. We wachten op het beeld dat moet komen… een evocatie van een momentopname uit de  computertechnologie. De kijker wacht gefrustreerd op een beeld dat niet bestaat.

 

De beeldende kunstenaar Samuel FRANCOIS (Pompey, 1977) doet een inval in het stadsmilieu met installaties die schilder- en beeldhouwkunst mengen, geïnspireerd door de straat. Hij heeft deelgenomen aan individuele en collectieve tentoonstellingen in Frankrijk, België en het buitenland, o.m. in het Centre Pompidou in Parijs, in de Nuits Blanches in Metz, op de Saarländische Künstlerhaus in Sarrebrücken of de galerij Rob Barton in Londen. Hij is vertegenwoordigd door de galerij Jeanroch Dard in Parijs en Alice in Brussel.