De « Fêtes » 2013

Les Fêtes 2013

De «Fêtes de la Saint-Martin» is het verhaal van een passie. De passie van een dorp, gegroeid uit de passie van één man: de wereldvermaarde keramist Max van der Linden, overleden in 1999. Hij stichtte in 1965 de eerste “Fêtes de la Saint-Martin”, een heuse kunstenaarsroute. Het was een primeur voor België.

48 jaar later is de passie er nog steeds. De inwoners van het gezellige dorpje Tourinnes-la-Grosse, gelegen op de top van een heuvel in Waals-Brabant, vlak over de taalgrens, ontvangen elk jaar meer dan 25.000 bezoekers in november. Mensen komen ernaar toe uit Brussel, Wallonië, Vlaanderen en zelfs uit Frankrijk, Nederland en Zwitserland.

Tijdens de “Fêtes de la Saint-Martin” wandelen de bezoekers door een prachtig landschap en ontdekken er, naast de mooie vierkantshoeves en andere uitingen van de plaatselijke architectuur, tal van interessante kunstwerken. Het is een hoogstaand cultureel evenement dat een klankbord biedt aan vele hedendaagse kunstenaars met exposities en installaties.

De “Fêtes de la Saint-Martin” houden een lange traditie in ere waarbij men tijd en ruimte maakt voor het “delen van het schone”, voor ontmoetingen en uitwisselingen, in dankbare herinnering aan Max.

Ook dit jaar, van zondag 10 november tot en met zondag 1 december 2013, is iedereen van harte uitgenodigd op de 48ste editie van deze “Fêtes”.

Op het programma:

Beeldende kunst, muziek, dans, theater, de « Fêtes de la Saint-Martin” is synoniem voor kunst in al haar vormen.

We hopen u in november in Tourinnes-la-Grosse te mogen ontmoeten.

Didier Cloos
Voorzitter van “Les Amis de Tourinnes”