Clay Picts

11
Bij Marilise en Albert Niesten
Au Moulin de Tourinnes (gelijkvloers)
Rue de Beauvechain 1a,
Tourinnes-la-Grosse

Doorlopende filmvertoning van 5 korte animatiefilms

SONY DSC

Clay Picts, workshop in La Cambre

Carolina Aleixo, Hippolyte Cupillard, Charline Dupont, Johann Etrillard, Charlotte Gigan, Lisa Heroux, SafiaHijos, Emma Hyvernat, Maéva Jacques, Myung-Joo Kim, Laura Kossack, Léa Kreling, Florence Lenain, Ophélie Mac, Paloma Martinez, Emmanuelle Musset, Florian Petre, Manon Picot, Maëlle Poupard, Mahé Ripoll, Noémie Scherer en Julia Stehling.

Clay Picts bundelt vijf korte animatiefilms die handelen over de vele transformaties van klei. Een experimentele benadering van het boetseren, met veel ruimte voor de verbeelding en zonder enige bekommernis om de levensduur van de werken; hun enige overblijfsel is het gefilmde spoor. Dit werk legt de klemtoon op het licht, de tijd en de beweging. Het roept op tot een bijzondere vorm van reflectie: de vorm en zijn transformatie moeten samen worden gedacht, gelinkt aan de vereisten die het ritme en de temporele ontwikkeling, of zelfs een verhaal of een dramaturgie, opleggen.

Deze kortfilms zijn het resultaat van een vierdaagse workshop die in maart 2014 plaatsvond in de École Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre. Deze workshop werd geleid door Clémence van Lunen en georganiseerd in samenwerking met Vincent Gilot; de studenten van de richtingen animatiefilm en keramiek namen eraan deel.