De « Fêtes » 2012

De « Fêtes de la Saint-Martin » zijn een geheel van exposities van hedendaagse kunst, een kunstenaarsroute, een totaalspektakel, concerten en culturele ontmoetingen.

Het kleine gezellige dorp gelegen in het oosten van Waals Brabant op een half uur van Brussel, Tourinnes-la-Grosse en zijn inwoners ontvangen elk jaar 25.000 bezoekers komende vanuit Brussel, Waals-Brabant, Wallonië, Vlaanderen en zelfs het buitenland.

Een grote culturele wandeling die artistieke ontdekkingen, schoonheid van de landschappen en rijkdommen van het architecturale erfdeel verbindt. Sinds 1965 worden de «Fêtes de la Saint-Martin» elk jaar georganiseerd in boerderijen, schuren, garages, tuinen en privéplaatsen.

Vanaf zondag 11 november tot zondag 2 december, zullen de 47ste “Fêtes” zonder enige twijfel de grote traditie van het “delen van het schone”, de ontmoetingen en uitwisselingen die door Max van der Linden – wereldberoemde keramist en schepper van de “Fêtes”, helaas inmiddels overleden – werden nagelaten, vereeuwigen.

Op het programma:

Hedendaagse kunst. Curator: Juan Paparella.

Thema: « L’étranger. L’autre. Celui qui nous habite »

Genodigde kunstenaars: Michel Clerbois, Stephan Balleux, les Sœurs Martin, Hélène Amouzou, Jeroen Hollander, Dominique Vranken en Vahan Poladian met de vriendschappelijke samenwerking van het « Art & Marges museum ».

Kunstenaar in residentie: Ana Gallardo (Argentinië), thema « el pedimento » (de wens).

Voordracht door Olivier Duquenne.

Uitgifte van een boek met originele teksten over het thema van de expositie 2012, geschreven door persoonlijkheden uit de wereld van de kunst, universiteitsprofessoren, psychiaters, schrijvers …;

Onthaal verzekerd door onze « ambassadeurs », een groep van meer dan 50 personen, speciaal opgeleid voor het onthaal van de bezoekers van deze exposities van hedendaagse kunst.

Expositie van de werken van Max van der Linden.

Ateliers en kunstenaarsroute: meer dan 150 kunstenaars zullen op meer dan 80 plaatsen exposeren.

Een totaalspektakel groots van kleur over het thema van Lancelot en de Ridders van de Ronde Tafel, met meer dan 150 acteurs, koorzangers en musici. Een nieuw ontwerp van Xavier Deutsch.

Concerten van kamermuziek en andere evenementen.

Toegangsbadge voor de exposities: 3 €. Catalogus en plan: 7 €.
De exposities zijn open elke zaterdag van 14 tot 18u en elke zondag van 12 tot 18u.
Onthaal: gemeenteschool, Place Saint-Martin 3 in 1320 Tourinnes-la-Grosse.