De regisseurs

Jean-Marc Delhausse et Muriel Clairembourg

Jean-Marc Delhausse is geboren in Luik. Hij studeert letterkunde en behaalt een diploma Romaanse Filologie, een aggregaat en een Master als Vertaler (Engels) aan de Universiteit van Luik.

Hij behaalt eveneens de Eerste Prijs Voordrachtkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Luik en de Eerste Prijs Drama aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Als acteur neemt hij deel aan meer dan dertig toneelstukken in diverse theaters (Nationaal The ater, Abdij van Villers-la-Ville, Théâtre de Poche, Océan Nord, La Samaritaine, l’Etuve, le Théâtre Royal des Galeries, l’Atelier 201…)

Laatst speelde hij een rol in “Des cailloux et des pommes”, een openluchttoneel in Jodoigne, een project van La Maison Ephémère… Zijn laatste creatie is “Himmelweg” van Juan Mayorga in Theater 210, dit jaar op toernee in België. Momenteel (2013) repeteert hij “Verraad” van Harold Pinter.

Hij nam ook deel aan diverse gezongen projecten, zoals Quinquefolia, Dis-moi WizzZ en Credo ma non troppo , zoet-rebelse a capella liederen.

Hij is de eigen regisseur van het collectief spektakel sinds 1995 met de creatie van het toneelstuk van Julos Beaucarne “L’Avenir change de Berceau” (De Toekomst verandert van wieg).

Hij bouwt dus al 17 jaar lang mee aan het succes van de spektakels van de Fêtes de la Saint-Martin.

Muriel Clairembourg speelde en danste in het Nationaal Theater van België, het Théâtre du Grand Midi, de Abdij van Villers-la-Ville, het Nouveau Théâtre de Belgique, la Samaritaine, L’Eden, de Varia, Océan Nord, het Théatre de L’L, het Cultureel Centrum Jacques Franck, Aux Trétaux de Bruxelles, L’Escalier, de Comédie Claude Volter, het Théâtre de la Vie, het Théâtre du Méridien en ook op toernee, door België, Frankrijk, Zwitserland en Québec.

Zij werkte samen met regisseurs waaronder Julien Roy, Pietro Pituzzi, Frédéric Dussenne, Isabelle Pousseur, Bernard Mouffe, Claude Volter, Luc Fonteyn, Ariane Buhbinder, Mathieu Richelle, Max Lebras en met choreografen zoals Gladys Fernandez en Pablo Inza en Edith Depaule…

De actrice heeft rollen vertolkt van Maeterlinck, Handke, Laurence Vielle en Vincent Margane, Perrault, Molière, Edward Bond, Laurence Kahn, Von Hoffmansthal, Véronika Mabardi, Brecht, Ariane Buhbinder, Ghassan Kanafani, Enzo Corman…

Sinds een aantal jaren ensceneert ze amateur theatertroepen en animeert ze toneelateliers.