17

Bij Nelly Bruneel, Ferme du Rond-Chêne
Rue du Culot 58
Tourinnes-la-Grosse

34

Bij Jef en Dédée
Chemin de la Gloriette 1
Tourinnes-la-Grosse

63

Bij Muriel de Peñaranda
In de schuur van de Ferme de Wahenge
Rue de Wahenge 43, La Bruyère

Duo Véronique Poppe en Christian Rolet

En dus zingen we

Véronique Poppe en Christian Rolet benaderen het begrip ‘delen’ via het zingen, zowel de solo- als de koorzang, onlosmakelijk verbonden met het lichaam.

Zingen is namelijk een feest waarbij iedereen aan elkaar gelijk is, een gemeenschappelijke zang die verenigt, waarbij de som van individuen de vermenigvuldiging van henzelf wordt.

Zingen ook in de intimiteit als een daad van overleving, om je moed te geven, om een leegte te vullen of de leegte minder leeg te maken…

Het bezielde lichaam van het idool dat begeerd wordt door de fans die hun lichaam in ruil aanbieden, de als een orgelregister gespannen lichamen van de koorzangers, om toch maar de beste klank te produceren.

De kunstenaars gebruikten grafiet en houtskool op het poreuze wit van gekalkte steen. Ze bevestigden er portretjes op hout van koorzangers die helemaal opgaan in hun gezang, en lieten die contrasteren met de opgewonden massa van een festivalscène.

Véronique Poppe en Christian Rolet zijn multidisciplinaire kunstenaars, ze maken samen ook installaties over de zang in pandemietijden, toen iedereen aan den lijve kon ondervinden hoe nodig men het zingen had maar ook hoe men ernaar verlangde om zich te laten meevoeren door zangers en muzikanten, datgene waar we die vijftien maanden van lockdown van verstoken bleven.

In het begin van 2020 hadden de kunstenaars een reeks duo’s gemaakt die in november 2020 moesten worden tentoongesteld in Tourinnes. Door de algemene situatie en de verschuiving van de 55ste Feesten naar 2021 moesten ze hun plannen wijzigen. Dus hebben ze later een nieuwe reeks duo’s voor Tourinnes gemaakt, en degene die oorspronkelijk bedoeld waren voor de Feesten worden nu van half oktober tot half november tentoongesteld in de galerie Marie-Ange Boucher in Brussel. Twee evenementen die elkaar opvolgen, in dezelfde geest van delen met elkaar.

https://www.veroniquepoppe.com

https://www.christianrolet.com